Jonizatory wody Prime Water - Jonizator - synonim nowoczesnej kuchni - Jonizatory wody Prime Water

Masz pytania? Zadzwoń do nas 601 56 59 57 lub zostaw swój numer telefonu - oddzwonimy.

Twój numer nie będzie wykorzystany w celach marketingowych, a tylko do jednorazowego oddzwonienia.

W dniu dzisiejszym 4 osoby zamówiły już oddzwonienie
POROZMAWIAJ Z EKSPERTEM PRIME WATER

Jonizator – synonim nowoczesnej kuchni

JONIZATOR WODY – CO TO ZA URZĄDZENIE?

Jonizatory wody to zyskujące na popularności urządzenia, które można spotkać w kuchni osób ceniących zdrowy styl życia. To estetyczne i niezwykle praktyczne urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni. Przede wszystkim, dzięki niemu można otrzymać zdrową wodę alkaliczną, na temat której powstało już wiele opracowań naukowych. Potwierdzają one szeroki zakres funkcji wody alkalicznej, która działa pozytywnie na wiele procesów zachodzących w organizmie i jest również silnym antyoksydantem. Jonizator wody w oparciu o zjawisko elektrolizy produkuje w trakcie jonizacji dwa rodzaje wody tj alkaliczną, która koncentruje w sobie jony pierwiastków zasadowych (wapń, magnez, potas) i posiada właściwości antyoksydacyjne oraz alkaliczny odczyn (pH okło 9-10) oraz wodę kwaśną, która skupia z wody jony pierwiastków kwasotwórczych tj chloru, siarki, fosforu i nie jest przeznaczona do picia. W kuchni najlepiej sprawdzają się jonizatory przepływowe, podłączane bezpośrednio do wodociągu i posiadające wbudowane filtry wody.

 

SYNONIM NOWOCZESNEJ KUCHNI

Oprócz walorów wynikających z samej wody produkowanej przez urządzenie, jonizator przepływowy jest niezwykle estetycznym dodatkiem, szczególnie w nowoczesnej kuchni. Stanowi zarówno o estetyce właścicieli mieszkania, ale również wpisuje się w modę działań prozdrowotnych. Istnieje wiele rodzajów jonizatorów. Różnią się one ze względu na wygląd (można dobrać jonizator według stylistyki znajdującej się w kuchni), sposób instalacji (na blacie lub pod blatem) oraz również i właściwości produkowanej wody. Najbardziej estetyczną i ergonomiczną wersją instalacji jonizatora jest wersja podblatowa. W tej wersji baza jonizatora znajduje się pod blatem, a na zewnątrz instalowana jest estetyczna, sterowana dotykowo bateria do poboru wody zjonizowanej (alkalicznej i kwaśnej).

CZYM SUGEROWAĆ SIĘ PRZY WYBORZE

Przy wyborze jonizatora nie należy kierować się wyłącznie detalami estetycznymi, ale warto dokładnie sprawdzić producenta, jak i sam produkt. O jakości produkowanej wody alkalicznej decyduje liczba płyt w urządzeniu (minimum to 7). Dobrze aby jonizator posiadał też atesty zarówno producenta jak i polskie, Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego. Takim atestem atestem legitymuje się modele Prime Water. Są to jedyne na rynku jonizatory z polskimi atestami Państwowego Zakładu Higieny.

Dodatkowo posiadają m. in. koreański atest urządzeń klasy medycznej oraz certyfikat BPA FREE (bez Bisfenolu A w materiałach).

Istotnym elementem jest też bateria jonizatora, która jest wykorzystywana wielokrotnie w ciągu dnia i powinna charakteryzować się trwałością. Tu najbardziej trwałymi oraz estetycznymi są te wykonane ze stali nierdzewnej INOX, która ułatwia także utrzymanie urządzenia w czystości.

 

NIE TYLKO CZYSTA WODA

Jonizator wody pozwala na uwolnienie się od zakupu wody w butelkach i produkuje najbardziej prozdrowotny rodzaj wody tj. wodę alkaliczną. Zdrowa woda pitna to tylko jedna z zalet posiadania jonizatora. Instalując najbardziej estetyczną i ergonomiczną wersję podblatową, uzyskuje się dostęp do właściwości użytkowych produkowanej przez jonizator przepływowy wody. Woda alkaliczna z jonizatora o wysokim pH (pow. 10) posiada właściwości rozpuszczania tłuszczów. Dzięki temu warzywa i owoce wypłukane przed spożyciem na surowo mogą zostać oczyszczone z pestycydów, które bazują na olejach (takiej cechy nie posiadają żadne wody butelkowane, ani woda kranowa). Z kolei woda kwaśna produkowaną przez urządzenie, posiada niskie pH i właściwości stabilizujące rozwój bakterii. Przy pH poniżej 3 jest woda bakteriobójczą, co umożliwia usuwanie z warzyw i owoców bakterii podczas płukania ich ta wodą, a w przypadku płukania mięs, przedłuża ich trwałość. Osiąganie niskiego pH wody kwaśnej bez dodawania substancji chemicznych do jonizacji, jest cechą najwyższej klasy jonizatorów przepływowych.

Zdolnością do produkcji wody o tak skrajnie wysokich parametrach pH/ORP cechują się jonizatory Prime Water. 

Fot. pH wody alkalicznej i kwaśnej oraz redox (ORP) wody z jonizatora Prime Water

 

Jonizator przepływowy wody to także  produkt nadający kuchni nowoczesnego stylu, budzący zainteresowanie każdego gościa, który zawita do naszej kuchni, ale przede wszystkim produkujący zdrową wodę alkaliczną dla całej rodziny.

Zachęcamy do obejrzenia aranżacji:


 

 

 

 

 

 

Jonizator – synonim nowoczesnej kuchni
3.8 (75%) 4 votes